Gå til indhold
Nu kommer det WiFi, du altid har drømt om

Pressemeddelelse -

Nu kommer det WiFi, du altid har drømt om

Kender du den frustrerende oplevelse af et ustabilt WiFi-net, hvor hastigheden svinger op og ned, fordi din bredbåndsforbindelse forstyrres af naboers trådløse netværk eller de mange enheder, som er på netværket samtidig i din husstand? Du ved, når Netflix-serien fryser, mens fladskærmen forsøger at hente data eller din PlayStation lagger midt i dit livs vigtigste opgør. Hvis ja, så har du noget at glæde dig til fra fiberudbyderen Waoo.

I efteråret er Waoo klar til at tilbyde sine kunder en ny generation access points, der overholder den nye WiFi 6-standard, og det er noget, du kan glæde dig til. WiFi 6 er hurtigere, rækker længere og er mere stabilt end det WiFi 5-udstyr, som står i mange hjem i dag.

”Uanset om det er far, der skal se Champions League fodbold, mor der skal lytte til podcast eller ungerne, der skal høre musik, game og hænge ud med vennerne på WhatsApp, vil WiFi 6 sikre en endnu bedre oplevelse – uden forstyrrelser, afbrydelser og sure opstød. Det er et kæmpe spring for trådløst bredbånd,” siger adm. direktør Jørgen Stensgaard, Waoo.

En af de mest markante forbedringer er, at WiFi 6 kan håndtere otte forskellige enheder samtidig. Det er dobbelt så mange som WiFi 5, og betyder i praksis mindre ’kø-kørsel’ på husets WiFi. Med trådløse printere, smartphones, computer, iPad, fladskærme og måske belysning, køleskab og alarmsystemer osv. kan der hurtigt blive kamp om pladsen på hjemmets WiFi.

Netop smart homes med overvågning af klimaanlæg, hårde hvidevarer, dørlåse, belysning osv. via nettet er et af de områder, der er taget særligt hensyn til med udviklingen af WiFi 6. Når der kommer mange flere små enheder på WiFi-nettet, stiger behovet for at prioritere og styre kommunikationen med enhederne, og det er noget af det, WiFi 6 kan. Læg dertil hurtigere svartider, højere kapacitet, stærkere kryptering, tidsstyring m.v.

”Vores nuværende løsning, Waoo Smart WiFi, er baseret på WiFi 5, og den er tidligere kåret som verdens bedste løsning for private. Det er stadig et fremragende produkt, som mange fint kan nøjes med, men vores mål har altid været at hjælpe vores kunder til at udnytte fiberens høje kapacitet til fulde. Derfor er det naturligt, at vi vil være blandt de første til at tilbyde en ny teknologi som WiFi 6,” siger Jørgen Stensgaard.

På hardwaresiden er WiFi 6-udstyr hastigt på vej i markedet, og bl.a. iPhone 11 og Samsung S10 understøtter den nye standard. Det forventes også, at kommende nye spilkonsoller ser i retningen af WiFi 6 for endnu bedre gaming oplevelser.

Fakta om WiFi 6

  • Den korrekte tekniske betegnelse for den nye standard er 802.11ax, men for nemheds skyld har den fået navnet WiFi 6. Tilsvarende blev 802.11n omtalt som WiFi 4 og 802.11ac som WiFi 5.
  • For at benytte WiFi 6 skal enheden understøtte dette. Enheder med WiFi 5 hardware kan uden problemer tilkobles og anvende WiFi netværket – og man vil også opleve en bedre ydelse – men vil ikke få det fulde udbytte af WiFi 6.
  • WiFi 6 pakker og håndterer data mere effektivt end WiFi 5. Det betyder op til 40 % hurtigere dataoverførsel på det trådløse net sammenlignet med WiFi 5.
  • I tætbebyggede områder forringes WiFi-forbindelser ofte af nærliggende net, der anvender samme frekvensområde. WiFi 6 er bedre til at skelne mellem signalerne fra eget og andre net, og det betyder op til fire gange højere hastighed i stærkt trafikerede områder sammenlignet med WiFi 5.
  • På det mest gængse WiFi 5 udstyr kan der kun sendes og modtages data fra op til fire enheder samtidig. Er der flere end fire tilkoblet nettet, må de andre vente på, det bliver deres tur til at blive ’ekspederet’. Med WiFi 6 er kapaciteten fordoblet til otte. Det svarer billedelig talt til at gå fra fire til otte åbne kasser en travl dag i supermarkedet
  • WiFi 6 kan tidsstyre kommunikationen med tilkoblede enheder, der understøtter WiFi 6, så de kan få besked om at ligge i dvale i et bestemt tidsrum. Det betyder f.eks., at routeren kan give alle hjemmets smartphone besked om at slukke for WiFi-radioen og først aktivere den igen kl. 7 næste morgen, så de ikke sender og modtager hele natten. Det sparer strøm, og giver dermed længere standby tid – og giver en bedre nattesøvn.
  • Med WiFi 6 kommer også en ny krypteringsprotokol, WPA3, som er langt mere sikker end den WPA2, de fleste benytter i dag. WPA3 giver høj beskyttelse selv med svage password, og tilbyder også en bedre og mere sikker tilkobling af enheder, hvor du ikke har en skærm til at indtaste passwords. F.eks. printere, overvågningskameraer, vejrstationer osv.
  • De nye WiFi 6-enheder er modellen Air4960 fra AirTies.

Emner

Tags


Bag Waoo står nogle af landets største, lokale fibernetselskaber, som har slået sig sammen for at bringe den ultimative, digitale løsning til vores danskerne. Vores størrelse og erfaring betyder, at vi kan tilbyde de mest innovative og fremtidssikrede løsninger – naturligvis til konkurrencedygtige priser.

Waoos produkter på internet, TV, streaming og telefoni leveres af det lokale fibernetselskab, som også står for rådgivning, installation, support og kundeservice.

Se mere på waoo.dk.

Pressekontakt

Waoo PR

Pressekontakt PR kontakt

Relateret materiale